Bloggens startsida

Skala ett granatäpple snabbt

Publicerad 08 februari 2017 07:05 i Recept och mat

Så här skalar du snabbt och enkelt ett granatäpple på några minuter!

Tricket är att göra det under vatten för då sparar man tid dels eftersom man då kan vara ganska hårdhänt utan att skvätta ner varken sig själv eller köket samt att granatäppelkärnorna sjunker till botten och skräpet flyter gör skalningen enklare.

Gör så här:

  1. Skär ett kryss.

    granatäpple med skuret kryss

  2. Skär bort som ett lock överst för att du ska kunna få ett bra grepp när du bryter isär granatäpplet.

    granatäpple med skuret kryss och toppen bortskuren

  3. Häll upp en skål med ljummet vatten (så slipper du frysa om fingrarna). Skålen ska vara så pass stor att dina händer och granatäpplet ryms. Häll i så pass mycket vatten att du kan jobba med granatäpplet under vattenytan.

    skål med ljummet vatten och granatäpple

  4. Bryt isär granatäpplet under vattenytan och ta loss kärnorna. Låt kärnorna sjunka till botten och skräpet flyta upp, detta sparar mycket tid (de största skräpbitarna kan man dock slänga bort om man vill under tiden).

    granatäpple skalas under vattenytan

  5. Häll enkelt bort det flytande skräpet och vattnet. Om det är lite skräp kvar på granatäppelkärnorna är det enkelt att pilla bort.

    granatäppelkärnor på botten och skräpet flyter

  6. Servera granatäppelkärnorna!

    färdigskalade granatäppelkärnor

När du skalat färdigt så kan du njuta av de goda granatäppelkärnorna som är goda i sallader, som tillbehör eller garnering till efterrätter eller varför inte äta som ett lyxigt mellanmål med en klick vispad grädde till.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Torbjörn H
Funkar inte klockrent utan hälften av skräpet flöt inte utan blandades med kärnorna
Svar till Caroline Skrivet av Susanne
Ja gör det! Sparar massor av tid och tråkig städning av köket! :)
Skrivet av Caroline
Å vilket bra tips! Jag har brottats med de där på allehanda vis, nästa gång ska jag testa ditt tips!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl

är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse. Läs mer.

Följ mig gärna via RSS: RSS feed eller i sociala medier: