| Mjöl och gryn |

Bovetemjöl

bovetemjöl
Bovetemjöl är ett glutenfritt mjöl och har inget med vetemjöl att göra, namnet till trots.

pil Recept med Bovetemjöl

Bovetemjöl är naturligt glutenfritt. Det har inget med vanligt vetemjöl att göra, namnet till trots även om det till utseendet är likt vanligt vetemjöl.

Bovetemjöl tillverkas av skalat bovete. Bovete är inte ett sädesslag utan en växt som är nära besläktad med rabarber och ängssyra. Bovetets frukter används för att göra mjöl eller gryn.

Bovete odlas främst i Kina och Ryssland. Det kan även odlas i södra Sverige.

Bovetemjöl kan användas till välling, pannkakor, bröd och kakor. Det är lättsmält och en bra källa till bland annat kalium och B-vitaminer.

Kan bovetemjöl ersätta vanligt vetemjöl?

I såser och redningar kan det ersätta vetemjöl. Eftersom bovetemjöl inte innehåller gluten så kan det inte ersätta vetemjöl rakt av i andra recept.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

På avdelningen för glutenfria bakingredienser.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur eller svalare. Håller sig ca 1 år, läs på förpackningen.

Sedlar Pris:

ca 25 kr för en påse à 500 g (ca 50 kr/kg)

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Näringsvärde per 100 g: Protein 12 g. Kolhydrater 71 g varav sockerarter 0,28 g. Fett 2,5 g. Kostfiber 3 g. Natrium 0,001 g. Tiamin 0,58 mg. Vitamin B6 0,58 mg. Folat 50 µg. Kalium 680 mg.

Byt ut Ersätt med:

Annat glutenfritt mjöl (dock inget som kan bytas rakt av eftersom olika sorts mjöl har olika egenskaper).

Måttomvandla bovetemjöl mellan vikt och volym

Konvertera bovetemjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser