
⭐ webmaster
Bovetemjöl är naturligt glutenfritt. Det har inget med vanligt vetemjöl att göra, namnet till trots även om det till utseendet är likt vanligt vetemjöl.
Bovetemjöl tillverkas av skalat bovete. Bovete är inte ett sädesslag utan en växt som är nära besläktad med rabarber och ängssyra. Bovetets frukter används för att göra mjöl eller gryn.
Bovete odlas främst i Kina och Ryssland. Det kan även odlas i södra Sverige.
Bovetemjöl kan användas till välling, pannkakor, bröd och kakor. Det är lättsmält och en bra källa till bland annat kalium och B-vitaminer.
I såser och redningar kan det ersätta vetemjöl. Eftersom bovetemjöl inte innehåller gluten så kan det inte ersätta vetemjöl rakt av i andra recept.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bovetemjöl.
Energi: | 340 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 71 g (varav sockerarter: 1.0 g) |
Protein: | 12 g |
Fett: | 2.5 g (varav mättat fett: 0.5 g) |
Fibrer: | 6 g |
Natrium: | 1 mg |
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:
1 tsk | 3.75 g |
---|---|
1 msk | 11.25 g |
1 dl | 75 g |
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |