Susannes matblogg
Våffeldagen
Publicerad 2020-03-24 15:15
Även i år så inträffar våffeldagen den 25:e mars! Det får man så klart inte missa! 😊
Jag har två recept på våfflor, frasvåfflor och lite nyttigare våfflor med ägg och grahamsmjöl. De nyttigare blir även de frasiga om man äter dem direkt.
Gå inte på "bluffen" med våffelmix i affären. Det är en totalt onödig mix som egentligen bara består av mjöl och bakpulver som jag tror att exakt alla klarar av att blanda själva. Man sparar ingen tid överhuvudtaget på denna mix, så det är enbart slöseri med pengar och på miljön med onödiga förpackningar. Läs gärna mer om våffelmixsbluffen.
Superbra tips för överblivna våfflor
Frys in våfflorna och använd sedan brödrosten! Jag tar en ruta i varje fack i brödrosten, direkt från frysen och kör brödrosten på lägsta effekt. Då blir de perfekt krispiga utan att bli brända.
Faktiskt blir våfflorna på detta sätt ännu mera frasiga än vad de var när de var nygräddade! Detta tips är så bra att jag rekommenderar att göra dubbel sats våfflor så att det faktiskt blir över. När man ändå är igång så kan man lika gärna grädda några till!
Allt gott och må hälsan vara med er!
/Susanne
Skriv en kommentar
Ingen har postat något inlägg här än. Du blir den första!