Bloggens startsida

Susannes matblogg

Solbackens våffelstuga

Publicerad 2007-08-13 23:42

Under min semester på västkusten passade vi på att stanna till vid Solbackens våffelstuga för att prova på våfflorna som serveras där.

Solbackens våffelstuga

Våffelstugan

Solbackens våffelstuga ligger strax utanför Båstad i norra Skåne med en fantastisk utsikt över havet. Man beställer våfflor nere i våffelstugan och går sedan upp på berget via små trappor. Bord och stolar finns på lite olika nivåer i berget och man kan välja själv var man vill sitta.

utsikt över havet från Solbackens våffelstuga

Den fantastiska utsikten från vårt bord.

En våffla med socker kostar 33 kr, men det de flesta beställer är en våffla med sylt och grädde som kostade 43 kr med hallonsylt eller jordgubbssylt samt 48 kr med hjortronssylt. Vi beställde en våffla med hallonsylt och grädde och en våffla med hjortronsylt och grädde.

våfflor med hallonsylt och hjortronsylt

De goda våfflorna serverade med hallonsylt respektive hjortronsylt och grädde.

Efter ca 15 min kom servitrisen med vår beställning. Under tiden hade vi njutit av utsikten och var riktigt sugna på våfflor.

Våfflorna var goda. Det var ganska tjocka våfflor, något smetiga inuti men frasiga och fina runtom. Jag tycker dock att de våfflor man gör själv är minst lika goda men dessa brukar man ju inte ha möjlighet att servera med denna utsikt. Så tack vare den fantastiska utsikten så tycker jag att det är värt pengarna och att göra ett besök på detta våffelcafé om du befinner dig i närheten av Båstad.

Här hittar du recept på frasvåfflor och lite nyttigare våfflor om du vill göra själv, man kan ju inte åka till Solbacken varje dag. :) Och vad du än gör, köp inte våffelmix.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info