Tacogratäng

God, enkel och smakrik tacogratäng som uppskattas av både stora och små. Servera med goda tillbehör som tomater, majs, gurka, sallad, avokado och nachochips.
tacogratäng
Mycket god tacogratäng.
Timglas Tid: 50 minuter varav 25 minuter i ugnen
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (433 g): 547 kalorier, 16 g kolhydrater, 37 g fett, 37 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Hacka löken i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar.

    Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla. Lägg i nötfärs och stek den en stund tillsammans med hackad lök och paprika skuren i mindre bitar så att löken blir genomskinlig.

    Stekpanna med smält smör
    Dags att börja steka.
    köttfärs, lök, paprika steks
    Köttfärs, lök, paprika steks.
  2. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om.

    Låt steka på svag värme ca 5 minuter.

    tacokrydda och vatten tillsatt
    Tacokrydda och vatten tillsatt.
    stek tacofärsen
    Stek tacofärsen.
  3. Häll över tacofärsen i en ugnssäker form. Häll på tacosås och bred ut den i ett jämnt lager.

    tacofärs i ugnsform
    Tacofärs i ugnsform.
    tacosås på tacofärs
    Tacosås på tacofärsen.
  4. Häll på crème fraiche ovanpå tacosåsen och bred ut även den till ett jämnt lager.

    crème fraiche utbredd
    Crème fraiche utbredd.
  5. Skär körsbärstomaterna i halvor. Fördela dem ovanpå.

    körsbärstomater i halvor
    Körsbärstomater i halvor.
    tomaterna fördelade
    Tomaterna fördelade.
  6. Strö över riven ost.

    • ca 100-150 g riven ost
    riven ost överst
    Riven ost överst.
  7. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills osten smält och fått lite färg.

    Servera med t.ex. majs, avokado, sallad och nachochips.

    tacogratängen klar
    Tacogratängen klar.

glödlampa Tips & tricks:

Gör din egen tacokrydda.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven tacogratäng håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Se även dessa recept

| Kvällsmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Charlotte
Den är enkel och suveränt god. Jag gör även en vegetarisk variant med quornfärs och den blir också jättegod😀
✏️ Skrivet av Calle
Mycket god tacogratäng. Håller inte med dom säger det blir för mycket vätska! Stek köttfärsen ordentligt med tacokryddan och vatten så blir den perfekt. Har gjort denna gratäng många gånger har aldrig misslyckats.
✏️ Skrivet av Marie
Håller med föregående talare gör inte detta recept ! synd att jag inte läste kommentarerna innan mycket vätska,skurit sig blaskigt ! inget att rekommendera! Bortkastade ingredienser! Soppa!!!!
✏️ Skrivet av Tobias
Katastrof recept. Blir alldeles för mycket vätska från tacosåsen och tomaterna så det blir som en soppa istället för gratäng. Rekommenderas inte!
✏️ Skrivet av Susanne
Gott, men varför har creme fraichen skurit sig ???

Visa alla kommentarer