| Julmat och bakverk till jul | Påsk - mat och godis | Tillbehör |

Mimosasallad

Mimosasallad

Servera gärna mimosasallad på julbordet. Det är gott till köttbullar, julskinka och revbensspjäll.

Den här mimosasalladen är enkel att göra och god att äta till bland annat skinka, köttbullar eller revbenspjäll. Passar bra att servera på julbordet men även gott att äta som sås till exempelvis kokt potatis och skinka.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Häll av sockerlagen och låt fruktbitarna rinna av ordentligt annars blir mimosasalladen väldigt rinnig.

  2. Rör ihop gräddfil och majonnäs.

  3. Tillsätt den avrunna fruktcocktailen och rör om. Servera!

    (Om man vill kan man smaksätta med vinäger, senap och mer majonnäs.)

Beskrivande bilder

Mimosasallad steg 1
1. Häll av sockerlagen.
Mimosasallad steg 2.1
2.1. Gräddfil och majonnäs.
Mimosasallad steg 2.2
2.2. Blanda.
Mimosasallad steg 3.1
3.1. Tillsätt fruktcocktailen.
Mimosasallad steg 3.2
3.2. Blanda.

servera Serveringstips:

Mimosasallad är gott till bland annat köttbullar och skinka. Passar perfekt till julbordet eller annan buffé.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp men är bäst första 1-2 dygnen.

Kommentera receptet på Mimosasallad

Skriv och läs alla 7 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Peter A    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-04-27 00:24
Ja den håller sig några dagar i kylskåpet. Men det kan separera så man får röra om i den.
   kommentar  Skrivet av  Peter A  2011-04-26 14:22
Jag undrar om salladen håller sig flera dagar?
   kommentar  Skrivet av  inger Breil  2009-12-13 17:23
Mimosasallad förekom i mun ungdom (60-talet) och nu fick jag för mig att göra en sådan sallad till skinkan. Men inte i en enda kokbok finns receptet. Tydligen är det inte nån modern mat längre. Till och med recept blir omoderna.

Skriv och läs alla 7 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Mimosasallad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne