| Fläskkött | Julmat och bakverk till jul |

Revbensspjäll

goda revbensspjäll

Gott och enkelt recept på goda tjocka revbensspjäll.

Recept på goda ugnsstekta tjocka revbensspjäll som sköter sig själva i ugnen.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 1 h 40 min varav endast 10 min jobb.
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Kryddor alternativ 1:

Ev: Kryddor alternativ 2 (egen blandning):

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Vintips:

Epicuro Zinfandel (nr 2326)

Gör så här:

  1. Välj ett kryddalternativ och krydda revbensspjällen och gnid in på båda sidor.

  2. Lägg spjällen med bensidan upp på ett galler i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i 175°C i 45 minuter.

  3. Vänd köttet. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i tjockaste delen av köttet. När den visar 70°C eller när benen kan lossas från köttet är det klart. Det tar ungefär 45 minuter. (Den totala stektiden blir alltså ungefär 1,5 timmar.)

  4. Låt svalna lite. Vänd på köttbitarna och skär i bitar efter benen.

    Revbensspjällen kan ätas varma eller kalla på smörgåsbordet eller varma med sås och t.ex. kokt potatis.

    (Vill man göra sås så kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten. Smaka av skyn och använd som den är till sås eller red den med vetemjöl till en tjockare sås.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 revbensspjäll
1. Gnid in krydda.
instruktion steg 2.1 revbensspjäll
2.1. Lägg med bensidan upp.
instruktion steg 2.2 revbensspjäll
2.2. Stek i ugnen.
instruktion steg 3.1 revbensspjäll
3.1. Halvtid.
instruktion steg 3.2 revbensspjäll
3.2. Vänd.
instruktion steg 3.3 revbensspjäll
3.3. In i ugnen.
instruktion steg 4.1 revbensspjäll
4.1. Färdiga revbensspjäll.
instruktion steg 4.2 revbensspjäll
4.2. Vänd.
instruktion steg 4.3 revbensspjäll
4.3. Skär i bitar efter benen.

glödlampa Tips:

Vill du göra tunna revbensspjäll, så är det ett annat recept.

Kommentera receptet på Revbensspjäll

Skriv och läs alla 8 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  ..    kommentar  Skrivet av  Susanne  
45 minuter är halva tiden, total stektid är ca 90 minuter.
   kommentar  Skrivet av  ..  
Hej, jag undrar om revbenspjällen första gången ska in i 45 min eller halva den tiden (22 min)? För sedan ska den in i 45 min igen.
   kommentar  Skrivet av  Lasse  
Kalasgott recept för kamben!

Skriv och läs alla 8 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Revbensspjäll är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus