| Efterrätter | Glutenfritt | LCHF |

Kladdkaka LCHF

kladdkaka lchf

Kladdkaka LCHF, otroligt god, faktiskt godare än vanlig kladdkaka om du frågar mig.

Fantastiskt god kladdkaka som smakar som kladdig chokladmousse. Salta jordnötter till chokladen passar verkligen perfekt. Servera med vispad grädde till. Ät inte för mycket bara!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter + tid för att svalna och stelna minst 30 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

  • ugnsform (storleken spelar inte så stor roll)

Gör så här:

  1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme.

    Rör om till en jämn och fin chokladsmet.

  2. Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en vispskål. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet.

  3. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet.

  4. Häll chokladsmeten i en ugnsform som kan vara i vilken storlek du vill. Ju större form desto tunnare kaka och tvärtom. Eftersom kakan är så kort tid i ugnen spelar ugnsformens storlek inte någon större roll. Formen behöver inte smörjas.

  5. Hacka jordnötterna med en vass kniv.

  6. Strö de hackade jordnötterna över chokladsmeten.

  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C. (Ja det ska vara så kort tid.)

  8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp fram till servering. Om du har bråttom så kan jag tipsa om ställa formen på frysklampar så kyler och stelnar det snabbt.

    Vispa grädden och servera med den! Ät och njut!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 kladdkaka lchf
1.1. Smör och mörk choklad.
instruktion steg 1.2 kladdkaka lchf
1.2. Smält på svag värme.
instruktion steg 1.3 kladdkaka lchf
1.3. Chokladsmeten.
instruktion steg 2.1 kladdkaka lchf
2.1. Ägg, sötströ och vaniljpulver.
instruktion steg 2.2 kladdkaka lchf
2.2. Vispa.
instruktion steg 3.1 kladdkaka lchf
3.1. Häll i chokladsmeten.
instruktion steg 3.2 kladdkaka lchf
3.2. Blanda ihop.
instruktion steg 4 kladdkaka lchf
4. Smeten i ugnsform.
instruktion steg 5.1 kladdkaka lchf
5.1. Hacka jordnötter.
instruktion steg 5.2 kladdkaka lchf
5.2. Hackade jordnötter.
instruktion steg 6 kladdkaka lchf
6. Klar för ugnen.
instruktion steg 7 kladdkaka lchf
7. Grädda kladdkakan.

LCHF LCHF Tips:

Välj en choklad med hög kakaohalt. Sedan så får man även tänka på att inte äta för mycket för den här kakan är riktigt supergod!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan håller sig i kylskåp minst en vecka.

Kommentera receptet på Kladdkaka LCHF

Skriv och läs alla 21 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Emelie    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte den blev god - det är ju det viktigaste, sedan är det ju bara att ta en mindre form som sagt så prova det! :)
   kommentar  Skrivet av  Emelie  
Tack för svaret! Annars så var den väldigt god, speciellt när den stått inne i kylen över natten. Jag får testa att göra den i en lite mindre form.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja den blir ganska tunn så jag tror inte du har gjort fel. Tror att min blev ca 1 cm hög. Höjden beror ju på hur stor form man tar så ta en mindre form om du vill ha lite högre höjd.

Skriv och läs alla 21 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kladdkaka LCHF är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus