Savoiardikex

savoiardikex
Savoiardikexen på bilden räcker till en tiramisù. I kexförpackningen brukar det ingå 2 st sådana paket som på bilden.

pil Recept med Savoiardikex

Savoiardikex är italienska söta kex som används till dessert. Vanligast är att använda kexen till den italienska efterrätten tiramisu.

Kexen är även goda till glass.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland kex och knäckebröd i välsorterade mataffärer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig något år i sin lufttäta förpackning i rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Till tiramisu kan kexen bytas ut mot sockerkaka (ej färsk, minst en dag gammal så den hunnit bli lite torr, ju torrare desto bättre) i tunna skivor, eftersom kexen blir mjuka som sockerkaka när de suger upp vätskan i tiramisu. Ska du inte göra tiramisu kan du byta ut dem mot andra söta kex.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till noppe ✏️ Skrivet av Susanne
Ja sockerkakan bör nog vara minst en dag gammal. Tack för din synpunkt, jag ska förtydliga det!
✏️ Skrivet av noppe
Till tiramisu kan man inte byta ut dem mot sockerkaka.
Det får vara snustorr sockerkaka isåfall.

Kexen suger upp fukt från smeten, om man använder en redan fuktig kaka så blir det fel balans.

Liknande ingredienser

| Bröd och kex |


tiramisu

Tiramisu

Den klassiska italienska efterrätten tiramisu. Kex som doppas i kaffe och likör tillsammans med en krämig mascarponeblandning.

klocka Tid: 20 min + tid i kylskåpet