Rismjöl

Rismjöl är naturligt glutenfritt. Smaken är neutral. Rismjölets egenskaper gör pannkakor, pajskal och våfflor frasiga och eftersom det är ett väldigt finfördelat mjöl fungerar det bra att reda såser och soppor med.
Rismjöl kan även användas till bakning av bröd och kakor samt välling. Tänk dock på vid bakning att rismjöl inte alls har samma bakegenskaper som vetemjöl, så framförallt fluffiga bakverk kan inte ersättas rakt av med rismjöl.
Rismjöl tillverkas av långkornigt ris som mals till mjöl. Det är lättsmält för magen och passar bra till glutenintoleranta och andra med känslig mage, både vuxna och bebisar. utmärkt till Rismjöl gör pajskal, våfflor och pannkakor riktigt frasiga och är utmärkt att reda soppor och såser med. Det är perfekt till glutenfri bakning av t ex bröd och kakor och gott som välling.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rismjöl.
Energi: | 366 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 80 g (varav sockerarter: 0.3 g) |
Protein: | 7 g |
Fett: | 1 g (varav mättat fett: 0.3 g) |
Fibrer: | 2.4 g |
Natrium: | 10 mg |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Vad väger rismjöl?
1 msk | 12 g |
---|---|
1 dl | 80 g |
Måttomvandla rismjöl mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |