Rismjöl

rismjöl
Rismjöl från Risenta.

Rismjöl är naturligt glutenfritt. Smaken är neutral. Rismjölets egenskaper gör pannkakor, pajskal och våfflor frasiga och eftersom det är ett väldigt finfördelat mjöl fungerar det bra att reda såser och soppor med.

Rismjöl kan även användas till bakning av bröd och kakor samt välling. Tänk dock på vid bakning att rismjöl inte alls har samma bakegenskaper som vetemjöl, så framförallt fluffiga bakverk kan inte ersättas rakt av med rismjöl.

Rismjöl tillverkas av långkornigt ris som mals till mjöl. Det är lättsmält för magen och passar bra till glutenintoleranta och andra med känslig mage, både vuxna och bebisar. utmärkt till Rismjöl gör pajskal, våfflor och pannkakor riktigt frasiga och är utmärkt att reda soppor och såser med. Det är perfekt till glutenfri bakning av t ex bröd och kakor och gott som välling.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rismjöl.

Energi: 366 kcal
Kolhydrater: 80 g (varav sockerarter: 0.3 g)
Protein: 7 g
Fett: 1 g (varav mättat fett: 0.3 g)
Fibrer: 2.4 g
Natrium: 10 mg

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland glutenfria mjöl och frön.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur, ca 1 år, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 20 kr för 400 g

Byt ut Ersätt med:

Glutenfri mjölmix, bovetemjöl, quinoamjöl.

Vad väger rismjöl?

1 msk 12 g
1 dl 80 g

Måttomvandla rismjöl mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Mjöl och gryn |


Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer