
⭐ webmaster
Durumvete är en hård vetesort med extra starkt protein. Vetesorten har en gul kärna - därav den gulare färgen man får på det man gör med durumvete jämfört med vanligt vetemjöl.
Använd durumvetemjöl till hemgjord färsk pasta och bakning av matbröd och pizza.
Durumvetemjöl passar även bra till italienska brödorter såsom Focaccia och Ciabatta. Brödet får en fyllig smak och en spröd skorpa. För bästa resultat används alltid durumvetemjöl tillsammans med annat vetemjöl vid brödbak.
1 dl = 65 g.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Nej
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av durumvetemjöl.
Energi: | 350 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 68 g (varav sockerarter: 3.0 g) |
Protein: | 12 g |
Fett: | 2 g (varav mättat fett: 0.4 g) |
Fibrer: | 2 g |
Natrium: | 3 mg |
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |