Bloggens startsida

Susannes matblogg

1:a maj

Publicerad 2019-05-01 17:10

Hej på er!
Det var lite mer jobb än jag trodde med ombyggnaden men nu verkar allt fungera!👍

Idag är det första maj och det känns riktigt bra! Det är riktigt grönt och fint ute och vi har hela sommaren framför oss! 😊

Jag hoppas och tror det kommer bli ett bra odlingsår! Syftet med min odling är inte att bli helt självförsörjande utan snarare att sätta guldkant på tillvaron med färska fina grönsaker. Det här är mitt första år med växthus hela säsongen och jag har dessutom ett gäng nya pallkragar.

Växthuset är helt fantastiskt måste jag säga, det blir så otroligt varmt där inne så fort det är några plusgrader ute och solen tittar fram.

En sak har jag lärt mig redan dock att vissa sorters sallad tycker det blir för varmt i växthuset redan i mars-april.

Min första salladsodling i växthuset har börjat blomma över nu och nu väntar jag på att salladsodlingen i mina pallkragar ska gå att skörda snart.

Än så länge vattnar jag med vattenslang eftersom jag inte vill köra med vattenspridare som även sprider en del vatten utanför och därmed även gynnar mördarsniglar. Ju torrare vår desto färre mördarsniglar hela säsongen. 

Senare på säsongen när nattfrosten är över kommer jag använda mig av ett bevattningssystem.

Jag har uppdaterat sajten med ett antal nya recept och uppdaterat en hel del gammalt som jag kommer att tipsa om här i bloggen i framöver.

Dagens recepttips är dessa goda kakor - Wienerstänger:

wienerstänger
Baka snabbt och enkelt i längder och skär i sneda bitar.

En favoritkaka hemma hos oss!

Ha det fint!
/Susanne

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer