Kolaglass med choklad

Helt underbart god kolaglass med choklad som är superenkel att göra. Använd glassmaskin för bästa resultat. Då får du en riktigt krämig och god glass med lagom små chokladbitar i som tillverkas automatiskt när man häller smält choklad i glassen när den rörs runt i maskinen.
kolaglass med choklad
Ljuvligt god kolaglass med choklad serverad i våffelbägare, garnerad med jordgubbar och mynta.
Timglas Tid: 45 minuter med glassmaskin
Portioner 4 stora portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (172 g): 566 kalorier, 24 g kolhydrater, 49 g fett, 8 g protein

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfria tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet med elvisp.

    kolaglass med choklad steg 1: ägg, farinsocker, vaniljsocker
    Ägg, farinsocker, vaniljsocker.
    kolaglass med choklad steg 1: vispat
    Vispat.
  2. Vispa grädden medelhårt.

    (Du behöver inte göra rent visparna mellan.)

    kolaglass med choklad steg 2: vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt den vispade grädden till ägg- och sockersmeten. Vispa eller blanda till en jämn smet.

    kolaglass med choklad steg 3: vispad grädde tillsatt
    Vispad grädde tillsatt.
    kolaglass med choklad steg 3: kolaglass-smeten
    Kolaglass-smeten.
  4. Sätt igång glassmaskinen så att den roterar och häll i smeten.

    (Om du inte har någon glassmaskin häller du smeten i en plastburk med lock och ställer in den i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen.)

    kolaglass med choklad steg 4: glass-smeten i glassmaskinen
    Glass-smeten i glassmaskinen.
  5. Smält chokladen försiktigt på svag värme. Tag bort den från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills all choklad smält.

    kolaglass med choklad steg 5: choklad i bitar
    Choklad i bitar.
    kolaglass med choklad steg 5: smält choklad
    Smält choklad.
  6. När glass-smeten börjar bli lite fast i glassmaskinen häller du i den smälta chokladen. Av kylan och rotationen så blir det små goda chokladbitar som blandas i glassen.

    Utan glassmaskin så häller du den smälta chokladen i glass-smeten efter ca 2 timmar i frysen när den börjar bli lite fast. Rör gärna om i glass-smeten en gång i halvtimmen (så länge det går) så blir iskristallerna mindre.

    kolaglass med choklad steg 6: häll i den smälta chokladen
    Häll i den smälta chokladen.
    kolaglass med choklad steg 6: chokladen blandas med kolaglassen och stelnar
    Chokladen blandas med kolaglassen och stelnar.
  7. Låt glassmaskinen gå tills den är klar. Servera!

    Utan glassmaskin så behöver den stå minst 3-4 timmar i frysen innan servering.

    kolaglass med choklad steg 7: kolaglassen med choklad är klar
    Kolaglassen med choklad är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig minst 3 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Glass |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer