| Svamp |

Kantareller

pil Recept med Kantareller

kantareller

Skogens guld - kantareller - en delikatess!

Skogens guld, kantareller, är en delikatess. Kantarell växer till exempel i granskog, boksog och i gräs under ekar.

I Sverige finns sex arter av kantareller varav fyra är ätliga och goda: blek kantarell, kantarell, rödgul trumpetsvamp och trattkantarell.

Man känner igen en kantarell som en gul svamp och genom att fruktkropparna är trattformade och att hattens undersida har åsar som löper ner på foten.

I affären kan man på hösten köpa färska kantareller och året om kan kantareller på konservburk köpas.

För att få fram kantarellsmaken behövs fett. Smör eller grädde är de klassiska ingredienserna man brukar ha när man steker kantareller eller gör en god sås, men även olivolja kan användas.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

golden chanterelle, yellow chanterelle

Hitta Finns i affären:

Kan finnas färska på grönsaksavdelningen på hösten. Året runt finns annars kantareller på konservburk.

Tummen upp GI tips:

Svamp innehåller i princip inga kolhydrater så man kan säga att kantareller har väldigt lågt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färsk svamp håller sig i kylen/svalen minst en vecka men är godare ju färskare den är.

Sedlar Pris:

Dyrt, färsk ca 100-150 kr/kg, en liten konservburk ca 15-20 kr

Kundvagn Köptips:

Kantareller är dyrt att köpa men gott! Passa på att köpa färska kantareller när det är högsäsong i augusti-september. Allra bäst är förstås om du har möjlighet att plocka själv för då är det gratis!

Byt ut Ersätt med:

Annan svamp t.ex. champinjoner och/eller Karl-Johan-svamp

Måttomvandla kantareller mellan vikt och volym

Konvertera kantareller från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen kantareller

Skriv en kommentar

Förvällda kantareller

Förvällda kantareller

Hur man gör när man förväller kantareller. Bilder steg för steg.

Tid: 30 minuter     Recept med bilder steg för steg!
kantarellpaj

Kantarellpaj

Recept på en mycket god kantarellpaj. God pajdeg med fyllning av kantareller, lök, crème fraiche, ost och ägg.

Tid: 70 minuter varav 30 minuter i ugnen     Recept med bilder steg för steg!
kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Gott och enkelt recept på kantarellsoppa. Med bilder steg för steg. Använd färska eller förvällda kantareller!

Tid: 30 minuter     Recept med bilder steg för steg!
kantarellsås

Kantarellsås

Recept på en riktigt god och lyxig kantarellsås. Enkelt att göra med bilder steg för steg!

Tid: ca 30 minuter med färsk svamp, 10 minuter med svamp på burk     Recept med bilder steg för steg!
Lyxig svampsås

Lyxig svampsås

Lyxig svampsås med svamp. Enkelt men väldigt gott recept!

Tid: 25 minuter
Lövbiff med rotsaksgratäng och svampsås

Lövbiff med rotsaksgratäng och svampsås

Ett komplett recept på en festmiddag. Gör rotsaksgratäng. Gör svampsås, Stek lövbiff. Servera med sallad.

Tid: 1 h och 10 min
fläskfilé recept

Ostgratinerade fläskfilémedaljonger

Enkelt och mycket gott recept på en festmåltid med fläskfilé, parmaskinka och ost.

Tid: 45 min     Recept med bilder steg för steg!
svampmacka med kantareller

Stekt svamp

Recept på stekt svamp som kantareller och champinjoner. Stek svampen i smör.

Tid: 30 minuter
Svampstuvning med kantareller

Svampstuvning

Recept på svampstuvning. Enkelt att göra med bilder steg för steg.

Tid: 30 minuter     Recept med bilder steg för steg!
omelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

Recept på min mormors goda ugnsomelett med svampstuvning. Enkelt recept med bilder steg för steg.

Tid: 45 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne