Vallmofrö

Vallmofrön används mest till garnering av bröd och olika bakverk.
Det finns både blå, grå och vita vallmofrön. Ett tips är att blanda lite av de olika färgerna om du använder vallmofrön för att dekorera t.ex. bröd med.
Smaken är nötliknande.
Vallmofrön är oljerika och vallmoolja utvinns genom att pressa fröna.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av vallmofrön.
Energi: | 592 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 28 g |
Protein: | 18 g |
Fett: | 42 g |
Fibrer: | 20 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Ersätt med:
Måttomvandla vallmofrön mellan vikt och volym
Konvertera vallmofrön från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Brytbröd
Recept på brytbröd. Mycket goda och dekorativa att servera till middag, frukost eller mellanmål. Smidiga att baka.
