
Har bara en större förpackning med morsan att koka.
Hur mycket marsan är det i en påse? Spelar det någon roll om det är för kallrökt eller för kokning.
Mvh Christina
Recept med Marsanpulver för kokning
Näringsvärden
Vikt-Volym
Marsankräm används till att göra vaniljkräm när man har ont om tid. Pulvret vispas med kall mjölk och socker och sedan får det koka upp.
Smaken är ok men föga förvånande sämre jämfört med att göra sin egen vaniljkräm, men ibland har man ont om tid och då är marsankräm ett alternativ.
Marsán är ett registrerat varumärke som ägs av Ekströms. Under varumärket säljs pulver till vaniljsås och vaniljkräm. Pulvret finns i två former, en snabbvariant som bara vispas med kall mjölk och sedan är klar och så finns den här varianten som man vispar med mjölk och socker och kokar.
Marsanpulver innehåller modifierad stärkelse, vaniljarom, färgämne (riboflavin och betakaroten).
Portioner | Mjölk | Strösocker | Marsanpulver |
---|---|---|---|
2 | 2 dl | 1-2 msk | 9 g eller 1,5 msk |
4 | 4 dl | 2-4 msk | 18 g eller 2,5 msk |
10 | 1 liter | ca 1 dl | 44 g eller 6 msk |
75 | 7,5 liter | ca 600 g | Hela paketet = 330 g |
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Kan innehålla laktos
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av marsanpulver för kokning.
Energi: | 110 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 17 g (varav sockerarter: 13.0 g) |
Protein: | 3.4 g |
Fett: | 3 g (varav mättat fett: 2 g) |
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Klassisk gräddtårta. Sockerkaksbotten med 2 fyllningar: vaniljkräm och säsongens frukt eller bär. Enkelt recept.