Marsanpulver för kokning

Recept med Marsanpulver för kokning
Näringsvärden
Vikt-Volym
Marsankräm används till att göra vaniljkräm när man har ont om tid. Pulvret vispas med kall mjölk och socker och sedan får det koka upp.
Smaken är ok men föga förvånande sämre jämfört med att göra sin egen vaniljkräm, men ibland har man ont om tid och då är marsankräm ett alternativ.
Marsán är ett registrerat varumärke som ägs av Ekströms. Under varumärket säljs pulver till vaniljsås och vaniljkräm. Pulvret finns i två former, en snabbvariant som bara vispas med kall mjölk och sedan är klar och så finns den här varianten som man vispar med mjölk och socker och kokar.
Marsanpulver innehåller modifierad stärkelse, vaniljarom, färgämne (riboflavin och betakaroten).
Tillagning av Marsankräm
- Mät upp mjölk i en kastrull.
- Vispa ner strösocker och marsanpulver.
- Låt koka upp under omrörning.
- Tag bort från värmen när det börjar koka och krämen blivit tjock. Tycker du den är lite för lös kan du sänka värmen och låta koka lite till. Tänk dock på att krämen tjocknar mera när den svalnar.
- Låt krämen svalna.
Dosering av marsanpulver
Portioner | Mjölk | Strösocker | Marsanpulver |
---|---|---|---|
2 | 2 dl | 1-2 msk | 9 g eller 1,5 msk |
4 | 4 dl | 2-4 msk | 18 g eller 2,5 msk |
10 | 1 liter | ca 1 dl | 44 g eller 6 msk |
75 | 7,5 liter | ca 600 g | Hela paketet = 330 g |
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Kan innehålla laktos
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av marsanpulver för kokning.
Energi: | 110 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 17 g (varav sockerarter: 13.0 g) |
Protein: | 3.4 g |
Fett: | 3 g (varav mättat fett: 2 g) |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Vad väger marsanpulver för kokning?
Måttomvandla marsanpulver för kokning mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Gräddtårta
Klassisk gräddtårta. Sockerkaksbotten med 2 fyllningar: vaniljkräm och säsongens frukt eller bär. Enkelt recept.
