Marsanpulver för kokning

marsankräm
Marsankrämspulver som blandas med mjölk och strösocker och kokas.

Marsankräm används till att göra vaniljkräm när man har ont om tid. Pulvret vispas med kall mjölk och socker och sedan får det koka upp.

Smaken är ok men föga förvånande sämre jämfört med att göra sin egen vaniljkräm, men ibland har man ont om tid och då är marsankräm ett alternativ.

Marsán är ett registrerat varumärke som ägs av Ekströms. Under varumärket säljs pulver till vaniljsås och vaniljkräm. Pulvret finns i två former, en snabbvariant som bara vispas med kall mjölk och sedan är klar och så finns den här varianten som man vispar med mjölk och socker och kokar.

Marsanpulver innehåller modifierad stärkelse, vaniljarom, färgämne (riboflavin och betakaroten).

Tillagning av Marsankräm

  1. Mät upp mjölk i en kastrull.
  2. Vispa ner strösocker och marsanpulver.
  3. Låt koka upp under omrörning.
  4. Tag bort från värmen när det börjar koka och krämen blivit tjock. Tycker du den är lite för lös kan du sänka värmen och låta koka lite till. Tänk dock på att krämen tjocknar mera när den svalnar.
  5. Låt krämen svalna.

Dosering av marsanpulver

Portioner Mjölk Strösocker Marsanpulver
2 2 dl 1-2 msk 9 g eller 1,5 msk
4 4 dl 2-4 msk 18 g eller 2,5 msk
10 1 liter ca 1 dl 44 g eller 6 msk
75 7,5 liter ca 600 g Hela paketet = 330 g

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Pulvret är laktosfritt men eftersom det ska blandas med mjölk så måste man blanda med laktosfri mjölk om marsankrämen ska bli laktosfri.

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av marsanpulver för kokning.

Energi: 110 kcal
Kolhydrater: 17 g (varav sockerarter: 13.0 g)
Protein: 3.4 g
Fett: 3 g (varav mättat fett: 2 g)

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bakavdelningen eller i närheten av fruktkonserver.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur eller svalare.

Sedlar Pris:

ca 30 kr

Byt ut Ersätt med:

Marsanpulver som ej kokas eller gör egen vaniljkräm från grunden.

Vad väger marsanpulver för kokning?

Måttomvandla marsanpulver för kokning mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Från till Visa även utländska enheter

Måttomvandla fler ingredienser.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
Gräddtårta

Gräddtårta

Klassisk gräddtårta. Sockerkaksbotten med 2 fyllningar: vaniljkräm och säsongens frukt eller bär. Enkelt recept.

klocka Tid: 3 timmar varav 1 ½ timmes jobb