| Lamm och vilt |

Lammkotletter

lammkotletter
Lammkotletter innehåller ganska mycket ben, men köttet är väldigt gott, en delikatess.

pil Recept med Lammkotletter

Lammkotletter är skivad lammsadel, dvs filé med ben. Fjärilskotlett är en benfri lammkotlett, dvs skivad filé.

Lammkotletter är en delikatess och är mycket mer smakrik än t.ex. fläskkotletter.

Tillaga lammkotletter genom att steka dem i en stekpanna, 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek och storlek. Salta och peppra. De går också bra att grilla.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Lammkotletter:

  • Blodig: 56-58°C
  • Medium: 58-62°C
  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I köttdisken i välsorterade butiker.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Några dagar kylskåp, se bäst före datum. Lammkotletter går också bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Byt ut Ersätt med:

Lammracks, skivad lammstek, fläskkotletter.

Kommentarer

Skriv en kommentar