Lammkotletter

Lammkotletter är skivad lammsadel, dvs filé med ben. Fjärilskotlett är en benfri lammkotlett, dvs skivad filé.
Lammkotletter är en delikatess och är mycket mer smakrik än t.ex. fläskkotletter.
Tillaga lammkotletter genom att steka dem i en stekpanna, 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek och storlek. Salta och peppra. De går också bra att grilla.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperaturer
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Följande innertemperaturer rekommenderas för Lammkotletter:
- Blodig: 56-58°C
- Medium: 58-62°C
- Genomstekt: 70°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med: