Lammkotletter

lammkotletter
Lammkotletter innehåller ganska mycket ben, men köttet är väldigt gott, en delikatess.

Lammkotletter är skivad lammsadel, dvs filé med ben. Fjärilskotlett är en benfri lammkotlett, dvs skivad filé.

Lammkotletter är en delikatess och är mycket mer smakrik än t.ex. fläskkotletter.

Tillaga lammkotletter genom att steka dem i en stekpanna, 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek och storlek. Salta och peppra. De går också bra att grilla.

Rekommenderad innertemperatur för lammkotletter:

  • Blodig: 56-58°C
  • Medium: 58-62°C
  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lammkotletter.

Energi: 234 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 22.2 g
Fett: 16.2 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I köttdisken i välsorterade butiker.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Några dagar kylskåp, se bäst före datum. Lammkotletter går också bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Byt ut Ersätt med:

Lammracks, skivad lammstek, fläskkotletter.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info