Lammkotletter

Lammkotletter är skivad lammsadel, dvs filé med ben. Fjärilskotlett är en benfri lammkotlett, dvs skivad filé.
Lammkotletter är en delikatess och är mycket mer smakrik än t.ex. fläskkotletter.
Tillaga lammkotletter genom att steka dem i en stekpanna, 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek och storlek. Salta och peppra. De går också bra att grilla.
Rekommenderad innertemperatur för lammkotletter:
- Blodig: 56-58°C
- Medium: 58-62°C
- Genomstekt: 70°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lammkotletter.
Energi: | 234 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 22.2 g |
Fett: | 16.2 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med: