Susannes matblogg
Köttfärssås med egna tomater och basilika
Publicerad 2019-08-12 10:29
Det är härligt den här tiden på året när man kan skörda sina egna tomater och basilika från växthuset och använda i matlagningen. Det blir så mycket mer intensiva smaker och det beror nog mest på att det är så färskt det kan bli när man kan skörda och äta direkt.
Jag gjorde det enkelt för mig genom finhacka allt i matberedare. Ett extra plus med denna metod är att slippa få några protester från barnen om grönsaker i maten och till min stora lycka så uppskattades det av båda två!
Tomaterna jag odlat och använt här är bifftomater som heter "Costoluto Fiorentino" från Wexthuset.
Basilikan jag odlat är en vanlig sort från Nelson Garden som heter "Emiliy".
Recept på köttfärssås med egna tomater och basilika
- 800 g köttfärs
- 1 kg tomater (jag har använt bifftomater
- 1 kruka basilika (tänk ungefär samma mängd som en köpt liten kruka)
- 2 gula lökar
- 1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)
- 2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Stek köttfärsen i smör. Mixa tomater, basilika, lök och vitlök i en matberedare. Tillsätt detta till köttfärsen. Låt koka på svag värme tillsammans. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Grönsaker i matberedare. Tomater, basilika, gul lök och vitlök.
Tomatmix i matberedare.
5 sorters gryner, koktid 10 min, från Zeta.
Köttfärssås serverad med grynblandning.
Skriv en kommentar
Ingen har postat något inlägg här än. Du blir den första!