Bloggens startsida

Susannes matblogg

Köttfärssås med egna tomater och basilika

Publicerad 2019-08-12 10:29

Det är härligt den här tiden på året när man kan skörda sina egna tomater och basilika från växthuset och använda i matlagningen. Det blir så mycket mer intensiva smaker och det beror nog mest på att det är så färskt det kan bli när man kan skörda och äta direkt.

Jag gjorde det enkelt för mig genom finhacka allt i matberedare. Ett extra plus med denna metod är att slippa få några protester från barnen om grönsaker i maten och till min stora lycka så uppskattades det av båda två!

Tomaterna jag odlat och använt här är bifftomater som heter "Costoluto Fiorentino" från Wexthuset.

Basilikan jag odlat är en vanlig sort från Nelson Garden som heter "Emiliy".

Recept på köttfärssås med egna tomater och basilika

  • 800 g köttfärs
  • 1 kg tomater (jag har använt bifftomater
  • 1 kruka basilika (tänk ungefär samma mängd som en köpt liten kruka)
  • 2 gula lökar
  • 1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Stek köttfärsen i smör. Mixa tomater, basilika, lök och vitlök i en matberedare. Tillsätt detta till köttfärsen. Låt koka på svag värme tillsammans. Smaksätt med salt och svartpeppar.

    grönsaker i matberedare
    Grönsaker i matberedare. Tomater, basilika, gul lök och vitlök.

    tomatmix i matberedare
    Tomatmix i matberedare.

    5 gryner från Zeta
    5 sorters gryner, koktid 10 min, från Zeta.

    köttfärssås med egna tomater och basilika
    Köttfärssås serverad med grynblandning.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info