Bloggens startsida

Tillsatser i mjukglass

Publicerad 16 maj 2013 05:40

Har du någon gång funderat på vad det är för ingredienser i köpt mjukglass? Här kommer svaret:

mjukglass ingredienser

Skummjölk, grädde, socker, torkad glukossirap, vasslepulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel (E471), stabilseringsmedel (E401, E407, E410, E412, E466), antioxidationsmedel (E351), vaniljarom.

Ingrediensförteckningen kommer från Sia mjukglassmix som ofta används på olika caféer. De köper bara denna mix (som inte ens behöver förvaras i kylskåp). Sedan häller de bara mixen i mjukglassmaskinen och kör.

SIA mjukglassmix

Är du hemma så rekommenderar jag att du gör din egen glass och är du ute på stan, välj ett glass-ställe med egentillverkad glass utan tillsatser, så mycket godare och nyttigare utan en massa skräpingredienser!

Publicerad  16 maj 2013 05:40

relaterade artiklar Läs gärna även:


Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Fabian ✏️ Skrivet av Susanne
Det är en fråga som inte riktigt går att svara på. Man får läsa på och själv bilda sig en uppfattning. Sedan beror det givetvis också på hur mycket och hur ofta man äter och vad alternativet är.
✏️ Skrivet av Fabian
Hej,

En fråga. Hur illa är det egentligen att äta mjukglass?

Mvh, Fabian
✏️ Skrivet av Susanne
Men varför ska man ha en mjukglassmaskin hemma när en vanlig glassmaskin ändå gör glassen krämig och mjuk och i en vanlig glassmaskin kan man ha i nästan vilken glass-smet som helst?
Det enda en mjukglassmaskin är bra för är väl för caféer där man enkelt bara vill hälla i en billig smet och få ut något glassliknande som man kan sälja dyrt?
✏️ Skrivet av Andreas
Jo, men jag funderade på om man kan göra egen mjukglassmix till mjukglassmaskinen. Undrar om det går?
Mvh
Andreas
✏️ Skrivet av Susanne
Varför hyra en mjukglassmaskin när man kan göra sin egen glass med en vanlig glassmaskin istället som blir krämig och mjuk men otroligt mycket godare och nyttigare än sådan mjukglassmix i mjukglassmaskin? Dessutom mycket billigare.
Så det känns som lite fel plats för dig att göra reklam på? ;)

Visa alla kommentarer