Melonsallad

Gör enkelt denna uppskattade melonsallad med söta meloner, romansallad och mozzarellabollar. En riktigt fräsch och god sommarsallad som passar perfekt till grillat!
melonsallad
Melonsallad är det perfekta tillbehöret till grillat, en fräsch sommarsallad!
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner ca 12 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (142 g): 67 kalorier, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

  • 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
  • ca 250 g sallad gärna romansallad
  • 150 g mozzarellabollar
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skär melonerna i klyftor och skär bort kärnorna och därefter skalet. Skär fruktköttet i bitar och lägg i en stor serveringsskål.

    • 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
    melonsallad steg 1: melon i bitar
    Melon i bitar.
  2. Skär salladen i bitar. Lägg dem tillsammans med melonbitarna i skålen.

    • ca 250 g sallad gärna romansallad
    melonsallad steg 2: sallad i bitar
    Sallad i bitar.
  3. Tillsätt mozzarellabollarna. Blanda. Låt stå i kylskåp fram till servering.

    melonsallad steg 3: melon, sallad och mozzarellabollar
    Melon, sallad och mozzarellabollar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara melonsalladen i kylskåp, den håller sig ca 1-3 dagar, mest beroende på salladen som snabbt kan se lite vissen ut och bli brun, så hållbarheten beror mest på salladen.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest