Bloggens startsida

Susannes matblogg

Våffeldagen

Publicerad 2020-03-24 15:15

Även i år så inträffar våffeldagen den 25:e mars! Det får man så klart inte missa! 😊

Jag har två recept på våfflor, frasvåfflor och lite nyttigare våfflor med ägg och grahamsmjöl. De nyttigare blir även de frasiga om man äter dem direkt.

Gå inte på "bluffen" med våffelmix i affären. Det är en totalt onödig mix som egentligen bara består av mjöl och bakpulver som jag tror att exakt alla klarar av att blanda själva. Man sparar ingen tid överhuvudtaget på denna mix, så det är enbart slöseri med pengar och på miljön med onödiga förpackningar. Läs gärna mer om våffelmixsbluffen.

Våfflor

Superbra tips för överblivna våfflor

Frys in våfflorna och använd sedan brödrosten! Jag tar en ruta i varje fack i brödrosten, direkt från frysen och kör brödrosten på lägsta effekt. Då blir de perfekt krispiga utan att bli brända.

Faktiskt blir våfflorna på detta sätt ännu mera frasiga än vad de var när de var nygräddade! Detta tips är så bra att jag rekommenderar att göra dubbel sats våfflor så att det faktiskt blir över. När man ändå är igång så kan man lika gärna grädda några till!

Allt gott och må hälsan vara med er!

/Susanne

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl

är systemutvecklare och entreprenör som lagar mat, fotar, skriver recept och utvecklar recepten.se och ett antal mobilappar.

Susanne är civilingenjör med matlagning och bakning som stort intresse. Läs mer.

Följ mig gärna via RSS: RSS feed eller i sociala medier: