Fläskkorv

fläskkorv
Fläskkorv, ca 400 g. Lagom till 3 portioner.

Fläskkorv är korv med skinn som innehåller fläskkött. Fläskkorv innehåller rått kött och behöver därför tillagas. Koka den i vatten med kryddor.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för fläskkorv:

  • Genomstekt: 70-75°C

Tillagningstips

Låt fläskkorven ligga i varmt vatten (ska ej koka för då spricker fläskkorven) i ca 25 minuter tills innertemperaturen är 70-75°C.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Korv innehåller alltid tillsatser, vissa behövs andra inte. Läs på förpackningen.

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Läs på förpackningen.

gul flagga Glutenfritt:  Kan innehålla gluten

Läs på förpackningen.

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskkorv.

Energi: 230 kcal
Kolhydrater: 5 g (varav sockerarter: 0.0 g)
Protein: 10 g
Fett: 19 g (varav mättat fett: 7 g)
Fibrer: 0 g

Tips och info

Datum Hållbarhet och förvaring:

Rå fläskkorv håller sig ca 5 dagar i kylskåp, se bäst före datum på förpackning. Tillagad fläskkorv håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 40-70 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Köttkorv
Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv med potatis och lingonsylt. Klassisk husmanskost. Gott och enkelt recept. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest