Abborre

abborre
Abborre som jag fiskat i Östergötlands skärgård.

Abborre kan man fiska i havet eller i insjöar. Att meta abborre är väldigt rogivande.

Innan abborren tillagas måste den först rensas och om den ska stekas måste man även fjälla den. Rökt abborre behöver inte fjällas.

Abborre finns även att köpa i välsorterade fiskdiskar.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av abborre.

Energi: 86 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 20 g
Fett: 1 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I fiskdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Några dagar i kylen. Minst 3 månader i frysen.

Sedlar Pris:

Gratis i havet, ca 150 kr/kg i affären.
stekt abborre

Stekt abborre

Recept på stekt abborre, en riktig delikatess! Stek länge på svag värme. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuter

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest