| Fisk och skaldjur |

Lax

pil Recept med Lax

lax

Lax är gott och nyttigt!

Lax är en fet fisk som innehåller mycket nyttigt fett, fleromättade fettsyror. Detta fett minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Lax är både gott och nyttigt!

Hel lax kan man filéa så får man laxfilé. Det enklaste är dock att skära laxkotletter. Då skär man av stjärtfenan och sedan är det bara att skär ca 2 cm tjocka skivor av hela fisken fram till huvudet som man slänger. (Detta förutsätter förstås att man tagit ut inälvorna först, köper man lax brukar detta vara gjort.)

Laxen trivs i strömmande vatten och finns i en del älvar och stora insjöar i Sverige och väger 3-6 kg.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

salmon

Hitta Finns i affären:

Färsk i fiskdisken, kan också finnas fryst.

Tummen upp GI tips:

Lax är utmärkt GI-mat!

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färsk fisk bör tas om hand så fort som möjligt. I frysen håller den sig minst 6 månader.

Sedlar Pris:

Hel lax: 40-80 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Annan fet fisk t.ex. röding, sik, makrill.

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen lax

Skriv en kommentar

Gravad lax

Gravad lax

Recept på hur man själv gravar lax, vilket är superenkelt! Det enda som behövs är salt, vitpeppar, socker och dill.

Tid: 2-5 dygn, 15 minuters jobb
Lax med hollandaisesås

Lax med hollandaisesås

Enkelt recept på lax med hollandaisesås. Receptet är mest för inspiration.

Tid: 25 min

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne