Stekt abborre
Stekt abborre är en riktig delikatess, särskilt om man fiskat abborrarna själv!
Tid: 30 minuter
ca 150 g abborre per portion
Ingredienser:
Sås:
Tillbehör:
Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
Glutenfritt - Uteslut ströbröd.
Utrustning:
Gör så här:
Serveringstips:
Vill man ha en annan sås kan man servera med crème fraiche eller gräddfil som man kan krydda lite om man vill. Man kan också servera med smält smör smaksatt med pepparrot.
Tips & tricks:
Det är viktigt att man har ordentligt med smör när man steker. Tänk på att använda äkta smör och inte margarin för det blir inte alls lika gott.
GI Tips:
Stekt abborre har lågt GI så länge man inte panerar abborrarna.
LCHF Tips:
Stekt abborre (utan panering och ströbröd) är perfekt LCHF mat. Servera med grönsaker istället för potatis. Blomkålsmos passar perfekt.
Tips för att undvika tillsatser:
Fritt från tillsatser om du steker i äkta smör.
Variationstips:
Man kan panera abborrarna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och därefter doppa dem i ströbröd.
Abborrarna går också att grilla. Grilla på svag värme på samma sätt som man steker dem.
Hållbarhet och förvaring:
Stekt abborre är godast nystekt men håller sig ca 5 dygn i kylskåp. Ostekt färsk abborre håller sig några dagar i kylskåp men är godast så färsk som möjligt.
| Fisk och skaldjur | LCHF |