Enkelt recept på tunna revbensspjäll s.k. spareribs som du antingen steker i ugn eller grillar på grillen. Passar bra så väl på sommaren som på vintern till julbordet. Du kan så klart variera kryddningen efter eget tycke och smak.
Tid: ca 1 timme
ca 4-8 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (156 g): 302 kalorier, 0 g kolhydrater, 22 g fett, 28 g protein, 0 g fibrer
Tack för ett enkelt recept, då sätter jag väl igång nu, ska vara med på julbordet om några timmar.
✏️Skrivet av magnus
Hej!
Ett tips är att du kör dem i 120`c i ca 2tim och vänder dom vart 20é minut tills köttet börjar släppa ifrån benen. ta sedan ut dem och bred på önskad glaze. dra upp ugnen i 225`c och griljera dem tills de får fin färg på båda sidorna. mörare och saftigare revben får man leta efter. =)
✏️Skrivet av Mara Lundh
Jag bara älskar dina recepten 👌
✏️Skrivet av ann
Kan med lyckat resultat frysa svalnade grillade tunna revbensspjäll och hur ska jag i såna fall värma upp dem till julhelgen?
✏️Skrivet av marie ackell
Jag kokar inga revben. Inte tjocka heller. Vad är poängen? Man förkokar ju inte karré eller skinkstek..?!?