Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn - Steg för steg

Fiskfilé med morötter och vitt vin
Gott och enkelt fiskrecept med vit fiskfilé som man gör i ugnen. På bilden är det färsk torskfilé och serverat med kokt pressad potatis.


1
torskfilé
Torskfilé.

Tina fiskfilén om fryst används. Lägg fiskfilén i en ugnsform. Salta.


2
smält smör
Smält smör.
hackad röd lök
Hackad röd lök.
stek löken i smöret
Stek löken i smöret.
färdigstekt lök
Färdigstekt lök.

Hetta upp en klick smör i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig.


3
morötter i skivor
Morötter i skivor.
selleri i skivor
Selleri i skivor.

Skala och skiva morötter. Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri.


4
tillsätt resten av ingredienserna
Tillsätt resten av ingredienserna.
låt koka upp
Låt koka upp.

Tillsätt morotsskivor, ev. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.


5
redo för ugnen
Redo för ugnen.

Häll såsen över fiskfilén.


6
i ugnen
I ugnen.
färdigt att servera
Färdigt att servera.

Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

Servera gärna med kokt pressad potatis eller kokt ris som suger upp den goda såsen bra.


servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.