Skinkrullar fyllda med fetaost och soltorkade tomater
Goda skinkrullar fyllda med fetaost, soltorkade tomater och örtkryddor. Gott och enkelt recept med lågt GI / LCHF om du serverar med grönsaker. Annars är det gott med ugnsstekt potatis till!
Tid: 25 minuter
4 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
- 100-150 g fetaost
- ca 50 g soltorkade tomater
- ev. ca 2-3 tsk örtkryddor
- 600-800 g skinkinnanlår i tunna skivor
- salt
Glutenfritt
Utrustning:
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smula fetaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt örtkryddor och blanda.
- 100-150 g fetaost
- ca 50 g soltorkade tomater
- ev. ca 2-3 tsk örtkryddor
-
Salta på skinkbitarna. Strö på fetaost-blandningen.
Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form.
- 600-800 g skinkinnanlår i tunna skivor
- salt
-
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills köttet börjar få lite färg.
Servera med grönsaker och ev. potatis för de om inte följer en lågkolhydratkost.
GI Tips:
Du kan också äta fullkornsris, bulgur eller quinoa till. Man kan också använda spadet som sås då till det.
Variationstips:
Prova olika grönsaker till. Man kan också äta ris till och om man vill även använda spadet som sås.