⭐ webmaster
Rabarber och jordgubbspaj
Ingredienser:
Smuldeg:
- 150 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 0,75 dl strösocker
Fyllning:
- 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
- 0,5 liter (250 g) jordgubbar
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl
Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Mät upp smöret och låt stå framme i rumstemperatur.
Gör gärna fyllningen under tiden.
- 150 g smör
-
Tillsätt vetemjöl, havregryn och strösocker.
Arbeta ihop till en smulig deg för hand eller använd elvisp med vispar.
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 0,75 dl strösocker
-
Skölj, skala och skär rabarber i ca 1 cm tjocka bitar.
Lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.
- 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
-
Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem ovanpå rabarbern.
- 0,5 liter (250 g) jordgubbar
-
Strö på strösocker och sikta över potatismjölet.
(Använd gärna sil när du siktar. Att man siktar är för att undvika klumpar.)
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl
-
Fördela smuldegen över fyllningen.
-
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
-
Låt svalna och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Variationstips:
| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
⭐ webmaster