Kardemummamuffins med russin - Steg för steg

kardemummamuffins med russin
Recept på kardemummamuffins med russin som doftar och smakar kardemumma.


1
smält smör
Smält smör.
bakformar på plåt
Bakformar på plåt.

Smält smöret och låt svalna.

Placera ut bakformar (normalstora, ej amerikansk storlek) på en plåt.


2
ägg och strösocker
Ägg och strösocker.
ägg och strösocker vispat
Ägg och strösocker vispat.

Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

Vispa med elvisp till en ljus pösig smet.


3
bakpulver och kardemumma tillsatt
Bakpulver och kardemumma tillsatt.

Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet.


4
vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt
Vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt.
muffins-smeten klar
Muffins-smeten klar.

Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.

Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.

(Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)


5
muffinssmet i bakformar
Muffinssmet i bakformarna.

Fördela smeten i bakformarna.


6
kardemummamuffins gräddas i ugn
Kardemummamuffins gräddas i ugnen.
gräddade kardemummamuffins
Gräddade kardemummamuffins.

Grädda mitt i ugnen i 225°C 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.