Tillbaka till receptet på Kardemummamuffins med russin i klassiskt format

Kardemummamuffins med russin - Steg för steg

Enkla och goda muffins som du slänger ihop snabbt. Kardemumma och russin ger en god smak åt dessa muffins.
kardemummamuffins med russin
Recept på kardemummamuffins med russin som doftar och smakar kardemumma.


Timglas Tid: 25 minuter varav 10 min i ugnen
Portioner 20 st (normalstora, ej amerikansk storlek)
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:


1
smält smör
Smält smör.
bakformar på plåt
Bakformar på plåt.

Smält smöret och låt svalna.

Placera ut bakformar (normalstora, ej amerikansk storlek) på en plåt.


2
ägg och strösocker
Ägg och strösocker.
ägg och strösocker vispat
Ägg och strösocker vispat.

Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

Vispa med elvisp till en ljus pösig smet.


3
bakpulver och kardemumma tillsatt
Bakpulver och kardemumma tillsatt.

Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet.


4
vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt
Vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt.
muffins-smeten klar
Muffins-smeten klar.

Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.

Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.

(Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)


5
muffinssmet i bakformar
Muffinssmet i bakformarna.

Fördela smeten i bakformarna.


6
kardemummamuffins gräddas i ugn
Kardemummamuffins gräddas i ugnen.
gräddade kardemummamuffins
Gräddade kardemummamuffins.

Grädda mitt i ugnen i 225°C 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.


hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 3 månader i frysen.


Skriv en kommentar

Tillbaka till receptet på Kardemummamuffins med russin i klassiskt format