Mörk chokladkaka

Jättegod chokladkaka med mandel på. Gott och enkelt recept som passar bra till fikat eller som dessert.
Mörk Chokladkaka
Recept på mörk chokladkaka. Servera gärna med vispad grädde till dessert!
Timglas Tid: 50 min varav 30 min i ugnen
Portioner 6-8 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar (87 g): 353 kalorier, 37 g kolhydrater, 20 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en form, ca 25 cm i diameter. Om du använder en teflonform eller liknande material så kan du hoppa över detta.

  2. Smält smöret. Låt det svalna under tiden du gör resten.

  3. Hacka mandeln grovt, för hand med en vass kniv eller med maskin.

  4. Blanda vetemjöl, strösocker, majsstärkelse, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver i en bunke.

  5. Vispa äggen lätt, för hand med en vanlig visp.

  6. Blanda ner de vispade äggen och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Rör om, men bara tills smeten är väl blandad och jämn.

  7. Häll smeten i formen och strö över den hackade mandeln.

  8. Grädda kakan på galler mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills mandeln fått fin gyllene färg.

  9. Låt kakan svalna i formen.

  10. Servera ljummen eller kall som den är eller med vispad grädde.

byt ut Variationstips:

Mandel kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Laktosfritt | Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Lavin
Hej
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
💬 Svar till aggie ✏️ Skrivet av Susanne
Tack! Vad roligt att höra! :)
✏️ Skrivet av aggie
Hej!
Vilken fiin och bra sida!
Har inte sett den förut, men den verkar superbra!
Kommer att rekommendera den till folk jag känner!
💬 Svar till Kerstin Lövgren ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra med samma mängd. Jag har dock inte provat det själv men tror det går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!
💬 Svar till Rose-Marie ✏️ Skrivet av Susanne

Tyvärr har jag inget svar på din fråga eftersom jag själv aldrig använt No Egg. Men kanske vet någon annan som läser detta.

Roligt att höra att du gillar min receptsida!

Visa alla kommentarer