Kokospannacotta

Len och fin, ljuvligt god kokospannacotta som är enkel att göra. Godast blir den med kokosmjölk "extra creamy" eller kokosgrädde.
kokospannacotta
Kokospannacotta garnerad med jordgubbe och citronmeliss. Gott och enkelt recept på dessert.
Timglas Tid: 10 minuter + 3-4 timmar i kylen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (94 g): 258 kalorier, 10 g kolhydrater, 24 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

    Pannacotta:

  1. Lägg gelatinbladen i vatten.

    (Häll upp vatten i en djup tallrik och lägg i gelatinbladen och tryck ner dem under ytan. Om inte gelatinbladen får plats kan man bryta dem i mindre bitar.)

    instruktion steg 1 kokospannacotta
    Gelatinblad i vatten.
  2. Häll vispgrädde, kokosmjölk och strösocker i en kastrull.

    instruktion steg 2 kokospannacotta
    Vispgrädde, kokosmjölk, strösocker.
  3. Vispa runt så att det blandas och låt koka upp.

    instruktion steg 3 kokospannacotta
    Rör om. Låt koka upp.
  4. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem.

    instruktion steg 4 kokospannacotta
    Krama ur gelatinbladen.
  5. Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar koka.

    Vispa ner de urkramade gelatinbladen.

    instruktion steg 5 kokospannacotta
    Vispa ner gelatinbladen.
  6. Häll smeten i portionsglas. Jag brukar använda en såsslev.

    Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen och låt stå och stelna 3-4 timmar.

    instruktion steg 6 kokospannacotta
    Häll upp i portionsformar.
  7. Garnering:

  8. Rosta kokosflingorna i en stekpanna.

    (Lägg kokosflingorna i en stekpanna (utan matfett) som du värmer på medelvärme. Ta en stekspade och rör om så att inte kokosflingorna bränns. När de fått gyllengul färg och doftar kokos är det klart. Det brukar ta ca 5 minuter.)

    instruktion steg 7.1 kokospannacotta
    Kokosflingor i en stekpanna.
    instruktion steg 7.2 kokospannacotta
    Rostade kokosflingor.
  9. Strö de rostade kokosflingorna över pannacottan.

    instruktion steg 8 kokospannacotta
    Strö över rostade kokosflingor.
  10. Lägg ev. några bär eller en skivad jordgubbe ovanpå kokosen och ev. en kvist citronmeliss.

    instruktion steg 9 kokospannacotta
    Skivade jordgubbar.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp "extra creamy" kokosmjölk eller kokosgrädde som brukar vara utan tillsatser till skillnad från många vanliga sorter kokosmjölk.

planera Planeringstips:

Går bra att göra 1-2 dygn före servering. Även de rostade kokosflingorna kan läggas på så fort pannacottan stelnat. Vänta helst med att garnera med bär och citronmeliss fram till någon timme före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 5 dygn i kylen men är fräschast mellan 1-2 dygn.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Lotta Wahlén ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
💬 Svar till sima ✏️ Skrivet av Lotta Wahlén
Hej!
Det finns något som heter Vegegel från Dr. Oetker, som kan användas av vegetarianer, eller de som av andra orsaker vill/bör utesluta animaliskt gelatin. Det finns i välsorterade affärer.
Lycka till!

//Lotta
💬 Svar till sima ✏️ Skrivet av Susanne
Ja du kan klicka på gelatinblad i receptet för att få info om detta. Du kan även söka på sajten efter gelésocker och läsa om det. Gelatinblad och socker kan ersättas med gelésocker. Sedan finns även något som heter agar agar men det har jag inte provat själv.
✏️ Skrivet av sima
Hej
Jag kan inte äta gelatin, kan jag använda något annat istället för gelatinblad?

Tack på förhand
Sima

Visa alla kommentarer