Tack för ett toppenrecept av muffins , man kan ha i andra frukter istället för Jordgubbar , nu provade jag med banan och kanel ovanpå . Ska bli spännande och se resultatet snart.
Jordgubbsmuffins
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 0,5 dl mjölk
- ca 0,5 liter (250 g) jordgubbar
Utrustning:
- 12 st
stora muffinsformar eller muffinspanna
eller 20 st bakformar - ev. elvisp
Ugn:
- Stora muffins: 200 °C i mitten av ugnen i 18-20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt och mjukt.
Smörj muffinspannan om du använder en sådan. Tips: Använd en liten slickepott så går det snabbt och kladdfritt att smörja muffinspannan med vanligt smör.
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
-
Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet tills muffinssmeten är klar.
-
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en jämn smet för varje ägg (ca 5-10 sek med elvisp).
- 3 st ägg
-
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och eventuellt citronarom och vispa till en jämn smet.
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
-
Tillsätt vetemjölet och mjölken. Rör/vispa till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat.
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Väg eller häll upp mjölet i litermått istället.)
-
Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer.
-
Skär jordgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.
- ca 0,5 liter (250 g) jordgubbar
-
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 18-20 minuter.
När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.
Serveringstips:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
Tack för ett toppenrecept av muffins , man kan ha i andra frukter istället för Jordgubbar , nu provade jag med banan och kanel ovanpå . Ska bli spännande och se resultatet snart.
⭐ webmaster
Tänkte ev baka dessa då jag har skivade jordubbar som jag frusit i somras, tycker du man ska tillsätta ngt till de frysta bären , de kan ju vara en del vätska eller tror du det klarar sig?