Grillade karrékotletter
Karrékotletter är min favorit att grilla. Köttet blir gott och saftigt och det går snabbt att grilla. Tänk bara på att inte grilla för länge som många tyvärr gör för då blir köttet torrt och tråkigt. En perfekt grillad köttbit har en fin färgad yta och sedan ska köttet vara precis genomstekt men inte mer. Om du lyckas kommer du märka den stora skillnaden när köttet nästan smälter i munnen!
Tid: ca 20 min + minst 1 timme marinering
6-8 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
- 1 sats marinad till grillat kött
- ca 1,5 kg karrékotletter
- eller ca 1,5 kg benfri karré
Ev: Tillbehör:
- ev. potatissallad
- ev. klyftpotatis
- ev. soltorkad tomatsås
- ev. béarnaisesås
- ev. grillade vitlökschampinjoner
Laktosfritt
Utrustning:
Gör så här:
Tips & tricks:
Om du grillar mer än du äter upp och vill värma i mikro senare så är ett tips att inte grilla köttet genomstekt eftersom när du värmer köttet i mikro så tillagas köttet och blir torrt och tråkigt om det redan är tillagat.
Tips för att undvika tillsatser:
Kolla ingrediensförteckningen på de kryddor du använder och undvik de som innehåller glutamat och andra tillsatser.
Hållbarhet och förvaring:
Grillat kött håller sig minst 5 dygn i kylskåp.