Fruktsallad

Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recept för att göra det. Ta de frukter du vill, skär i bitar och blanda. Extra gott blir det när man blandar lite söta och lite syrliga frukter och några mjuka och några lite hårdare i konsistensen så det blir en bra balans. Servera sedan med t.ex. vispad grädde, keso, glass eller vaniljkesella.
fruktsallad
Fruktsallad, en underskattad mycket god dessert eller mellanmål som är så enkelt att det är lätt att glömma bort att man kan göra.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (240 g): 161 kalorier, 35 g kolhydrater, 1 g fett, 2 g protein, 5 g fibrer

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör till serveringen.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skala och skär apelsin i bitar.

    instruktion steg 1 fruktsallad
    Apelsin i bitar.
  2. Skala och skär banan i bitar.

    instruktion steg 2 fruktsallad
    Banan i bitar.
  3. Skala om du vill och skär äpplen i bitar.

    instruktion steg 3 fruktsallad
    Äpplen i bitar.
  4. Blanda alla fruktbitarna i en skål och servera!

    Tips: För att undvika att frukterna mörknar kan man droppa över pressad citronsaft och röra om.

    instruktion steg 4 fruktsallad
    Blanda fruktbitarna.
  5. Servera med en eller flera av tillbehören.

glödlampa Tips & tricks:

Om du gör många portioner eller är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen inte ska serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inget farligt men ser lite tråkigt ut och kan motverkas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven fruktsallad i kylskåp, ät helst upp inom 1-2 dygn.

Se även dessa recept

| Efterrätter | GI | Glutenfritt | Mellanmål |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info