Dumlekakor - Steg för steg

dumlekakor
Goda mjuksega dumlekakor som är enkla att göra med det här receptet. Använd alltid riktigt smör när du bakar för bästa resultat.


1
aluminiumformar på plåt
Aluminiumformar på plåt.

Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.


2
smör och strösocker
Smör och strösocker.
smör och strösocker blandat
Smör och strösocker blandat.

Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.

Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.


3
tillsätt bakpulver och salt
Tillsätt bakpulver och salt.
blanda
Blanda.

Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)


4
tillsätt vetemjöl
Tillsätt vetemjöl.
kakdegen klar
Kakdegen klar.

Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.

(Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp mjölet. Tar du för mycket mjöl blir det svårt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare.)


5
degen formad till kulor
Degen formad till kulor.

Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.


6
en dumlekola i varje kaka
En dumlekola i varje kaka.

Tryck i en dumlekola i varje kaka.


7
dumlekakorna i ugnen
Dumlekakorna i ugnen.

Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.


8
färdiggräddade dumlekakor
Färdiggräddade dumlekakor.
lägg på en noblesse
Lägg på en noblesse.
Chokladen har stelnat. Dumlekakorna klara.
Chokladen har stelnat. Dumlekakorna klara.
dumlekaka delad på mitten
Dumlekaka delad på mitten.

Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).

Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!

Förvara dumlekakorna i kylskåp.

  • 24 st Noblesse