Chokladtryffel med jordnötter - LCHF

Denna goda chokladtryffel med jordnötter är enkel att göra och passar alla som gillar choklad och jordnötter. Receptet fungerar dessutom bra för den som följer LCHF.
Chokladtryffel med jordnötter
Mycket god chokladtryffel med jordnötter.
Timglas Tid: ca 20 minuter + ca 2 timmar att stelna
Portioner ca 40 små bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit (16 g): 80 kalorier, 4 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Klä en mindre form, ca 20x20 cm med folie.

  2. Hacka jordnötterna grovt. Använd en vass kniv.

  3. Mät upp vispgrädde och smör i en kastrull. Koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.

  4. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör sakta tills den smälter. Först ser det ut som en grötig smet men till slut blir den blank och fin.

    (Obs! Kastrullen ska vara borttagen från värmen.)

  5. Rör ner kvarg.

  6. Häll chokladsmeten i formen. Strö över de hackade jordnötterna. Ställ in i kylskåp och låt stelna.

    (Det tar tar förmodligen åtminstone 2 timmar. Jag brukar låta min stå över natten. Se bara till att den stelnat helt och hållet.)

  7. Ta upp den stelnade chokladtryffeln på en skärbräda.

    Skär tryffeln i bitar.

  8. Servera direkt eller förvara i kylskåp i burk med smörpapper mellan lagren.

LCHF LCHF Tips:

Använd en mörk choklad med hög kakaohalt som innehåller lite socker. Ju mindre socker desto bättre.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis | Julgodis | LCHF |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Wilma
Supergott, vi hade ingen kvarg i och så hade vi 1 dl sötmandel och 1/2 dl jordnötter och det blev superbra ändå!
✏️ Skrivet av Veronika
Alldeles för mörk i smaken
✏️ Skrivet av Lynn
Hej! Hur länge kan den förvaras i kylskap? Tack för en bra sida! Kommer alltid hit när jag letar recept :)
✏️ Skrivet av Sara
När jag gäldens kvarjen så blev den helt oljig och klumpig. Har bara använt bra produkter och tog av kastrullen från platan när jag rörde i chokladen. Är den bara att kasta nu?? 😡
✏️ Skrivet av GMan
Receptet gick fel-fritt. Blandade (gammal) Valrhona mörk bakchoklad med Odense mörk bakchoklad, samt Lindahls naturell kvarg. Bjöd arbetskollegorna idag - alla ville ha receptet.

Visa alla kommentarer