Biff stroganoff

Enkelt recept på den klassiska rätten biff stroganoff som serveras med kokt ris och grönsaker.
biff stroganoff
Biff stroganoff är gott och enkelt, ett klassiskt recept.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 4 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde och smör att steka i.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor om du inte köpt färdigstrimlat kött.

    Börja även koka riset.

    instruktion steg 1 biff stroganoff
    Strimlat nötkött.
  2. Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.

    instruktion steg 2.1 biff stroganoff
    Börja steka.
    instruktion steg 2.2 biff stroganoff
    Stek köttet.
  3. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin och champinjonerna krympt ihop.

    instruktion steg 3.1 biff stroganoff
    Hackad lök.
    instruktion steg 3.2 biff stroganoff
    Stek tillsammans.
    instruktion steg 3.3 biff stroganoff
    Stek och rör om.
  4. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden.

    instruktion steg 4 biff stroganoff
    Tillsätt smaksättning, grädde.
  5. Låt steka på svag värme i stekpannan, gärna under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

    Servera med kokt ris.

    instruktion steg 5.1 biff stroganoff
    Koka på svag värme.
    instruktion steg 5.2 biff stroganoff
    Kokt ris.

servera Serveringstips:

Servera med ris och sallad.

GI GI Tips:

Servera med råris, fullkornsris, bulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera utan ris med t.ex. kokta grönsaker som blomkål och broccoli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Går också att frysa.

Se även dessa recept

| GI | Lunch | Nötkött |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Jörgen
Jag tyckte att det smakade inte som Stroganoff utan mer som strimlad biff med brunsås. Ska det inte ha en rejäl smak av tomat och paprika? Jämför med ditt recept på korv Stroganoff t.ex...
💬 Svar till maria ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :)
✏️ Skrivet av maria
Otroligt gött och matigt. Topp recept..
💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Susanne
Ja, det går alldeles utmärkt med lövbiff. Jag ska förtydliga det i receptet. (Lövbiff är innanlår.)
✏️ Skrivet av Magnus
Funkar det med strimlad lövbiff?

Visa alla kommentarer