Tillbaka till receptet på Äppelmuffins i klassiskt format

Äppelmuffins - Steg för steg

Baka goda stora eller mindre muffins med äpple, kanel och socker. Enkelt recept på äpplemuffins som ger mjuka och saftiga muffins.
Äppelmuffins
Muffins med äpple, ett enkelt recept på goda äpplemuffins.


Timglas Tid: ca 40 min varav 20 min i ugnen
Portioner 12 st stora eller 30 st mindre muffins

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:


1
smör och strösocker
Smör och strösocker.

Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt.


2
muffinspanna med muffinsformar
Muffinspanna med muffinsformar.

Smörj en muffinspanna för 12 större muffins, eller ställ 12 st stora amerikanska muffinsformar i muffinspannan eller på en vanlig plåt (gäller 1 sats muffinssmet).

Alternativt ställer man 30 st bakformar (mindre "normal" storlek) på en plåt om man vill göra mindre storlek på muffinsen (gäller 1 sats muffinssmet).


3
smör och socker ihoprört
Smör och socker ihoprört.

Rör det rumstempererade smöret och strösockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.


4
ett ägg tillsatt
Ett ägg tillsatt.
båda äggen nedrörda
Båda äggen nedrörda.

Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet för varje ägg, använd gärna elvisp.


5
vaniljsocker och bakpulver tillsatt
Vaniljsocker och bakpulver tillsatt.

Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet, använd gärna elvisp.


6
vetemjöl och mjölk tillsatt
Vetemjöl och mjölk tillsatt.
muffinssmeten klar
Muffinssmeten klar.

Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre tid än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek).


7
muffinssmeten i formar
Muffinssmeten i formar.

Fördela smeten i formarna så det är ungefär lika mycket smet i varje.


8
äppelbitar
Äppelbitar.
äppelbitar i muffinssmeten
Äppelbitar i muffinssmeten.

Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Tryck ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.


9
kanel och socker blandat
Kanel och socker blandat.
kanel och socker överstrött
Kanel och socker överstrött.

Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins.


10
äppelmuffins gräddas i ugnen
Äppelmuffins gräddas i ugnen.
färdiggräddade äppelmuffins
Färdiggräddade äppelmuffins.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Mindre muffins gräddas i ca 15 minuter.

Låt svalna. Om du använder en smord muffinspanna - lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem.


servera Serveringstips:

Servera som en efterrätt med vaniljsås.

GI GI Tips:

Ta vetemjöl med fullkorn och byt ut strösockret mot råsocker och ta gärna lite mindre mängd socker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Äppelmuffinsarna går bra att frysa.


Skriv en kommentar

Tillbaka till receptet på Äppelmuffins i klassiskt format