Yoghurtkaka med hallon

God efterrätt för dig som vill hålla blodsockret på en jämn nivå och äta mat med lågt GI. Enkelt recept som går snabbt att göra.
Yoghurtkaka med hallon
En fräsch efterrätt på yoghurt och ägg. Ett recept på en god efterrätt med lågt GI.
Timglas Tid: 35 minuter varav 25 minuter i ugnen.
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (167 g): 197 kalorier, 17 g kolhydrater, 11 g fett, 7 g protein

Ingredienser:

Garnering:

vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

Vispa ägg och socker. Rör ner vaniljsocker, yoghurt, salt och vetemjöl till en jämn smet.

Häll i en mindre ugnsform. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna ca 5 minuter.

Strö över bären och servera.

färdiggräddad yoghurtkaka
Så här se yoghurtkakan ut när den är färdiggräddad. Lägg sedan på hallon och servera!

byt ut Variationstips:

Strö över ½-1 dl hackad mandel.

Se även dessa recept

| GI |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av sötsugen
Denna kaka var helt okej. Smakade inte riktigt som jag ville. Tror att det är godast att äta yoghurten som den är med lite ringlad honung över. Denna kaka, kände jag, var ett litet slöseri med bra råvaror.
✏️ Skrivet av Sophia
Jag tog en msk vanligt socker och bara två msk fruktsocker. Blev jätte gott!
✏️ Skrivet av Linda
Jag gillade inte denna kaka. Smakade som en dålig cheesecake. Men smaken är som baken
✏️ Skrivet av Emma
Kanonenkel och god efterrätt. Gott med hallonen till!!

Visa alla kommentarer