Vilda kotletter

Kotletter med god sås med enbär. Enkelt och gott.
Vilda kotletter
Kotletter med god sås med enbär, serverad med bulgur, grönsaker och en klick vinbärsgelé.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Servering:

glutenfritt Glutenfritt - Ta majsstärkelse istället för vetemjöl.

Gör så här:

    Kött:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    upphettat smör i stekpanna
    Upphettat smör i stekpanna.
  2. Stek kotletterna på hög värme några minuter på varje sida så att kotletterna får färg. Salta och peppra.

    stek kotletterna
    Stek kotletterna.
  3. Sänk värmen och stek ytterligare 4-5 minuter på varje sida på svag värme tills köttet är genomstekt.

    stek på svag värme
    Stek på svag värme.
  4. Sås:

  5. Krossa enbären i en mortel.

    enbär i mortel
    Enbär i mortel.
    krossade enbär
    Krossade enbär.
  6. Vispa ut mjölet i lite av grädden. 1 msk vetemjöl är lagom att vispa ut i 0.5 dl grädde.

    Vispa ner resten av grädden och vattnet.

    mjöl och lite av grädden
    Mjöl och lite av grädden.
    mjölet är utvispat i grädden till en jämn smet utan klumpar
    Mjölet är utvispat i grädden till en jämn smet utan klumpar.
    späd med resten av grädden och vattnet
    Späd med resten av grädden och vattnet.
  7. Tillsätt kalvfond och de krossade enbären.

    Låt koka upp under omrörning. Småkoka 1-2 minuter.

    tillsätt kalvfond
    Tillsätt kalvfond.
    tillsätt krossade enbären
    Tillsätt krossade enbären.
  8. Servering:

  9. Servera gärna med vinbärsgelé, grönsaker och t.ex. kokt bulgur.

servera Serveringstips:

Servera gärna med kokt bulgur, grönsaker och vinbärsgelé.

GI GI Tips:

Detta recept har lågt GI om du serverar med fullkornsbulgur och utan vinbärsgelé.

LCHF LCHF Tips:

Servera med endast grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp. Håller sig åtminstone 5 dygn.

Se även dessa recept

| Fläskkött | Huvudrätter | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer