Tzatziki

Tzatziki är en god kall sås, gjord på yoghurt med riven gurka och vitlök som härstammar från det grekiska köket. Den krämiga såsen är enkel att göra och gott till det mesta, t.ex. grillat kött.
Tzatziki
Tzatziki är en god kall sås gjord på yoghurt, riven gurka och smaksatt med vitlök.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (127 g): 108 kalorier, 5 g kolhydrater, 8 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Riv gurkan grovt på rivjärn. Krama ur vattnet.

    (Krama ur vattnet genom att ta gurkrivet i handen och krama så att vattnet rinner bort. Man behöver inte krama ur allt vatten men kramar man ur för dåligt blir tzatzikin rinnig.)

    riven gurka
    Riven gurka.
  2. Mät upp yoghurt, lägg på den rivna och urkramade gurkan. Pressa över vitlöksklyftor. Tillsätt salt och peppar. Rör om och smaka av.

    Förvara i kylskåp fram till servering. Låt tzatzikin helst stå minst 1 timme före servering.

    alla ingredienser i en bunke
    Yoghurt, gurkrivet, pressad vitlök, salt och peppar.
    tzatziki i bunke
    Blanda.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan separera lite när den står men det är bara att röra om.

Se även dessa recept

| GI | Grillat | Kalla såser | LCHF |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Katarina Neumann
Tack för en fantastiskt bra sida. Har följt dig länge, men inte skrivit här. Du är väldigt uppskattad av mig.
Nu är tzatziki i kylen.
✏️ Skrivet av Marianne
Hej! Jag är jätte glad att jag hittat dina recept.
De är enkelt att göra tack vare bilderna. Jag har varit usel på att göra såser men tack vare dina goda recept så har jag lyckats😀
Tack för allt du gör😀

Mvh

Marianne
✏️ Skrivet av Nayef
Det är jättegott
Smaka var gott
Tusen tack
💬 Svar till Ida ✏️ Skrivet av Susanne
Tack! Vad kul att du tycker om receptet och att du uppskattar jobbet jag lägger ner, kryddning är ju alltid individuellt men jag försöker skriva ner de mängder jag själv använt för att man åtminstone ska ha något att utgå från. Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Ida
Jätte enkelt recept på tzatziki! Mega gillas!! Jag gillar också hur du skriver ut mängd av salt och peppar och inte bara skriver krydda efter smak! Ibland gör man ju maträtter till andra som man själv kanske är allergisk mot eller överkänslig för och då kan man ju inte smaka av. Stort tack!

Visa alla kommentarer