Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Jättegod fiskfilé i ugnen med sås av bland annat vitt vin, dragon, grädde och morötter. Använd fryst eller färsk vit fiskfilé som sej, hoki eller torsk.
Fiskfilé med morötter och vitt vin
Gott och enkelt fiskrecept med vit fiskfilé som man gör i ugnen. På bilden är det färsk torskfilé och serverat med kokt pressad potatis.
Timglas Tid: 45 minuter, varav 25 min i ugnen
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Tina fiskfilén om fryst används. Lägg fiskfilén i en ugnsform. Salta.

  2. Hetta upp en klick smör i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig.

  3. Skala och skiva morötter. Skär selleri i skivor om du valt att ha med selleri.

  4. Tillsätt morotsskivor, ev. selleri, citronpeppar, dragon, vitpeppar, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.

  5. Häll såsen över fiskfilén.

  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225°C.

    Servera gärna med kokt pressad potatis eller kokt ris som suger upp den goda såsen bra.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis, gärna pressad och kokt broccoli.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Anders ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade receptet! :) Varsågod!
✏️ Skrivet av Anders
Enkelt och supergott! Tack för receptet Susanne.
💬 Svar till Mats ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att veta att du tycker så! :) Ja det kommer fler fiskrecept.
✏️ Skrivet av Mats
Jättegott!! Ett av de bästa fiskrecept i samlingen:) du är grym! Får gärna publicera fler fiskrecept på torsk, hoki, sej.
💬 Svar till Anne ✏️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror det går bra att bara multiplicera.

Visa alla kommentarer