225 °C i mitten av ugnen i 12-15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera gärna ljumna med smör och ost.
GI Tips:
Bröden är bra ur GI-synpunkt med långsamma kolhydrater och mycket fibrer. Sockret jäser bort.
Variationstips:
Rågkross kan bytas ut mot vetekross, vetekli, havrekli, kruskakli, vetegroddar, fibrex eller liknande. Det kan även bytas ut mot nötter och frön t.ex. solrosfrön.
Hållbarhet och förvaring:
Bullarna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Hej undrar om man kan göra brödet i en brödform så det blir en "limpa" som man skivar sen
✏️Skrivet av Merja
Jag löser alltid upp jästen genom att röra om det tillsammans med saltet. Mamma gjorde alltid så.
✏️Skrivet av Yvonne Pettersson
Hejsan!
Så goda Rågflingebullar. Gjort min andra sats idag o fler lär det bli. Mums mums
Mvh Yvonne
✏️Skrivet av CN
Sirapen är mat till jästen, som då försvinner när det jäser.
✏️Skrivet av C-J
Är så glad att du lagt upp dessa enkla nyttiga bullar.
Har bakat dom i några år nu.
Har gjort en beräkning på vanligt matbröd och dessa bullar ligger runt 50-75 % billigare beroende på om man har nötter eller kross i.
Mår bättre också rent hälso mässigt 😀.
Tack Susanne du har gjort mitt liv lite bättre än vad det var👍