Potatiskaka / Rösti

Snabbt och enkelt recept på en god potatiskaka, även kallad rösti. Använd matberedare för att riva potatis och morötter så går det snabbt.
potatiskaka rösti
God och vacker potatiskaka eller rösti som den också kallas.
Timglas Tid: 30 minuter (med matberedare)
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

Skala och riv potatisarna och moroten grovt. Använd gärna matberedare. Blanda ner äggulor och grädde. Salta och peppra.

Ta fram en stekpanna som tål ugn. Hetta upp med smör. När stekpannan är varm, lägg på röran och platta ut den jämnt i stekpannan. Stek på medelvärme i 7 minuter. Vänd allt upp och ner, använd en tallrik, och stek ytterligare 7 minuter på andra sidan. Till hit kan man förbereda.

Ställ in i ugnen 10 minuter före servering. Ugnen ska vara 200°C och ställ in i mitten.

Se även dessa recept

| Fettsnålt | Huvudrätter | Tillbehör | Vegetariskt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Madeleine
Hej! Om man vill göra käserösti, behöver man ändra på något då (förutom att tillsätta ost)?
✏️ Skrivet av Pepita
TACK, för ett mycket gott och lättlagat Rösti recept. Jag minskade på mängderna och tillsatte lite lök, vitlök och solrosfrön. MEN det var själva grundreceptet som gjorde att jag för en gångs skulle lyckades. Tror de berodde på att det bara var äggulorna och inte hela ägget. Nu blev inte min Rösti bränd på utsidan och rå innanför. <3 Tack än en gång härifrån Finlands västra kust.
✏️ Skrivet av Tina Olander
Jättegod Rösti. Jag gjorde halv sats, och körde den bara i stekpannan, eftersom den inte blev så tjock.
Det enda som jag skulle önska, är att det i stället för 4 potatisar också kan stå ca vikt, samma med morot, det är ju väldigt olika hur mycket de väger, och vad som är normalstort för en person är inte alls samma för en annan.
💬 Svar till Trinny ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
✏️ Skrivet av Trinny
Hej!
Jag är så tacksam att du tar tid för att dela kunskap/erfarenhet om mat.
Sluta inte allt du gör y recepten.se är oerhört uppskattad :)

Visa alla kommentarer