⭐ webmaster
Pizza med pizzadeg på bakpulver
Ingredienser:
Pizzadeg:
Fyllning:
- krossade tomater (gärna smaksatt)
- eller passerade tomater (gärna smaksatt)
- eller tomatketchup
- eller chilisås
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- eller rökt skinka
- ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade)
- 1 burk (ca 600-800 g) ananas
- pizzakrydda
- 200 g riven ost
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 15-20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.
-
Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa.
- 75 g smör
-
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.
- 2 dl mjölk
-
Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.
(Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.)
-
Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager.
- krossade tomater (gärna smaksatt)
- eller passerade tomater (gärna smaksatt)
- eller tomatketchup
- eller chilisås
- krossade tomater (gärna smaksatt)
-
Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt.
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- eller rökt skinka
- ca 200-400 g champinjoner (färska eller konserverade)
- 1 burk (ca 600-800 g) ananas
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
-
Strö över kryddor. Strö över riven ost.
- pizzakrydda
- 200 g riven ost
-
Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.
(Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.)
Pizzadeg:
Fyllning:
Serveringstips:
Tips & tricks:
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Italienskt | Kvällsmat | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |
⭐ webmaster
Ja det kan man ju ha om man vill att det smakar scones.