Pannacotta LCHF

Jättegod pannacotta med sötningsmedel istället för strösocker som inte påverkar blodsockret. Perfekt för den som följer LCHF, GI-metoden, diabetiker och alla andra som vill äta mer hälsosamt.
pannacotta lchf
Pannacotta LCHF, med sötningsmedel istället för strösocker.
Timglas Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (124 g): 384 kalorier, 9 g kolhydrater, 40 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Gör ett snitt i vaniljstången och ta en sked och skrapa ur vaniljfröna.

    (Detta görs för att få ut mer smak ur vaniljstången.)

  2. Lägg gelatinbladen i blöt.

  3. Mät upp grädde och sötströ i en kastrull och tillsätt både vaniljstången och vaniljfröna.

  4. Låt koka upp, sänk värmen och låt koka ca 5 minuter. Tiden är inte så något men om man låter det koka en liten stund får man ut mer smak från vaniljstången.

  5. Fiska upp vaniljstången (och släng den). Ta av kastrullen från plattan.

  6. Krama ur gelatinbladen (vi vill inte ha massa vatten i pannacottan) och vispa därefter ner dem så att de smälter.

    (Tänk på att det är viktigt att du tagit bort kastrullen från värmen för om det börjar koka så skär det sig.)

  7. Häll upp i portionsglas. Låt stå och svalna i rumstemperatur först och ställ sedan in i kylen. Har man matkällare eller t.ex. en kall balkong så kan man förstås ställa ut det direkt så går det fortare.

  8. Garnering:

  9. Fördela färska eller frysta bär och garnera ev. med en kvist citronmeliss. Låt stå ca en halvtimme så tinar bären eller också tinar man bären innan man lägger på dem.

byt ut Variationstips:

Smaksätt med t.ex. kakao eller smält mörk choklad minst 70%. Lime och kokosmjölk extra creamy är också gott. Se alla mina andra recept på pannacotta för inspiration.

Se även dessa recept

| Efterrätter | GI | Glutenfritt | LCHF |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av corina
ska testa dessa till lördag kväll men det lär också vara super
from corinas.for.me
💬 Svar till Rolf ✏️ Skrivet av Susanne
Intressant! Man måste inte krama ur gelatinbladen när man gör pannacotta, det blir ju lite mer vätska om man inte gör det - pannacottan blir lite mer utspädd med lite extra vätska men man kan ju låta gelatinbladen rinna av lite först bara så lär det inte bli någon märkbar skillnad. Jag får undersöka saken närmare vid tillfälle och se om det kanske är något som generellt ändrats att man inte ska krama ur gelatinbladen och i så fall ska jag ändra det i receptbeskrivningen. Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Rolf
Du skriver att man ska krama ur vattnet ur gelatinbladen, å så brukar jag göra. Men läser på på Gelatinförpackningen så står det med fet stil: Bladen skall ej kramas ur. Om man använder Gelatinpulvet går det ju inte att krama ur nåt vatten.
💬 Svar till Lina ✏️ Skrivet av Susanne
Ja fast flytande honung höjer ju blodsockret precis som strösocker så du kan lika gärna ta strösocker i så fall. Jag vet inte hur honungssmak gör sig i ostkaka så strösocker är ett säkrare kort. Här är recept på ostkaka med keso (med strösocker). Tack! Trevligt att du gillar min receptsida! :)
✏️ Skrivet av Lina
Hej kan man ha flytande honung som sötningsmedel? PS jätte fin sida och många bra recept!

Visa alla kommentarer