⭐ webmaster
Skaldjurspaj med spenat
Ingredienser:
Pajdeg:
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1,5 dl vetemjöl special
- eller vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl olivolja
- 0,5 dl vatten
Fyllning:
- 200 g spenat hackad eller bladspenat
- 1 burk à 150 g salladskrabba
- eller skalade räkor
- 1 burk à 150 g musslor
- 3 st ägg
- 3 dl mjölk
- 2 msk fiskfond
- eller 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- ca 20 g (4 msk) hackad dill (fryst eller färsk)
- eller persilja
Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Ugn:
- Pajskal: 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter
- Pajen: 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan.
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1,5 dl vetemjöl special
- eller vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl olivolja
-
Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
- 0,5 dl vatten
-
Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
-
Tina spenaten och krama ur vattnet.
- 200 g spenat hackad eller bladspenat
-
Låt skaldjuren rinna av.
- 1 burk à 150 g salladskrabba
- eller skalade räkor
- 1 burk à 150 g musslor
- 1 burk à 150 g salladskrabba
-
Knäck äggen i en bunke. Häll på mjölken, fiskfond, peppar och dill. Vispa upp äggen lätt. Smaka av och tillsätt ev. mer salt om det behövs.
- 3 st ägg
- 3 dl mjölk
- 2 msk fiskfond
- eller 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- ca 20 g (4 msk) hackad dill (fryst eller färsk)
- eller persilja
-
Fördela krabba, musslor och spenat i pajskalet.
-
Häll äggblandningen över.
-
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Servera med sallad, gurka och tomater.
Pajdeg:
Fyllning:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fisk och skaldjur | GI | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
⭐ webmaster