Lax- och limepasta

Snabbt och enkelt recept med lax, lime och pasta. Du hinner göra såsen under tiden du kokar pastan så allt blir klart samtidigt på samma tid det tar att koka pastan.
lax i pastasås
Enkelt, snabbt och gott recept på pasta med gravad lax och limesås. På bilden serverad med limeklyftor.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

  2. Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet.

  3. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.

    Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.

    (Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.)

  4. Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna.

  5. Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.

    Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 5 dagar i kylen.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Lunch | Snabbt & Lätt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Hesper
Har inte smakat än men såsen verkar creme fraicheig. Tack för ett snabbt recept ,,,😍
✏️ Skrivet av MAlte Condé
nej vad fanstasktiskt detta var. Blev helt chockad när jag såg att gästerna gillade måltiden. Detta ska jag göra igen. wow wow wow
dunder arbete
✏️ Skrivet av Son
Går det bra att använda denna recept som matsäck?
💬 Svar till Sebastian ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Sebastian
Blir supergott, tack så mycket för receptet!

Visa alla kommentarer