Lammfärssoppa

Mycket god och enkel soppa med lammfärs och indisk kryddning. Receptet har dessutom lågt GI och är perfekt för dig som vill äta få kolhydrater - LCHF.
lammfärssoppa
Lammfärssoppa serverad med crème fraiche och klippt persilja. Mycket gott och enkelt recept med lågt GI / LCHF.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Stek i olja istället för smör och uteslut crème fraichen eller köp laktosfri.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut lammfärs mot quornfärs.

Gör så här:

  1. Hetta upp smör en i stor gryta. När det slutar bubbla, lägg i lammfärsen och stek den på medelhög värme.

  2. Hacka löken och låt den steka med färsen tills den blivit genomskinlig.

  3. Tillsätt vatten, tomatpuré, garam masala, curry, salt och peppar.

  4. Låt koka upp, rör om och koka några minuter.

    Skala och skär under tiden morötterna i bitar.

  5. Tillsätt morotsbitarna och låt koka 1-2 minuter.

  6. Servera soppan med en klick crème fraiche och gärna klippt persilja eller basilika.

servera Serveringstips:

Servera gärna med gott bröd. (För lågt GI välj grovt surdegsbröd. Om du följer en strikt LCHF-kost, servera utan bröd.)

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven soppa i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| GI | Kvällsmat | LCHF | Lunch | Soppor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Nina ✏️ Skrivet av Susanne
Tack Nina! Vad roligt att höra att du gillar lammfärssoppan! :)
Jag blev själv också förvånad vad god den var då jag först var lite skeptisk till kryddorna men det blev ju jättegott och nu har jag gjort den ett antal gånger!
Tack för länken! :)
✏️ Skrivet av Nina
Ikväll lagade min sambo till den här soppan efter mitt önskemål om middag och jag måste bara säga ..
DEN ÄR FANTASTISKT GOD OCH SMAKRIK!! En av de bästa sopporna jag nånsin ätit. Tack Susanne för receptet. Har lagt upp foto och länk på min facebook så andra hittar till receptet. :)

Visa alla kommentarer